Csoportos látogatás

Vezetéses túráink a Memento Park bemutatásán kívül olyan érdekességekről is szólnak, hogy például miképp hagyhatta Sztálin a csizmáit Budapesten, ha soha nem járt ott? Tart-e a kezében sapkát Lenin, ha a fején is van egy? Hányszor lehet ledönteni ugyanazt a szobrot? És mit mondott Nyikita Hruscsov, amikor Csepelen járt?

Hol állt a Vasfüggöny? Miért nevezték Magyarországot a Gulyáskommunizmus és a Fridzsiderszocializmus országának? Vidám volt-e a Legvidámabb Barakk? És vajon tényleg kőolajból készült a 60-as években a Bambi üdítőital? Mi volt a véleménye a kommunista pártnak a hosszú hajú fiúkról? És hányan fértek be egy Trabant gépkocsiba?

Különböző korcsoportok vagy eltérő érdeklődésű társaságok számára más-más típusú túrákat ajánlunk.

Tárlatvezetés


Privát tárlatvezetés foglalható magyar, angol vagy német nyelven a Memento Park rendes nyitva tartási idejében a belépődíjon felül fizetendő 22.860 Ft összegért, legfeljebb 30 fő létszámú csoportok számára. E létszám felett a csoportokat javasoljuk ketté osztani és egy második tárlatvezetőt fogadni.

A vezetés további nyelveken 50-100%-os felárral foglalható.
Nagyobb létszámú, illetve diákcsoportok esetén kérje egyedi ajánlatunkat!

Diákcsoportok

Általános- és középiskolás csoportok, osztályok, közösségek számára az addig megszerzett háttér-tudáshoz, illetve az érdeklődéshez vagy az alkalomhoz tematizált vezetések kérhetők, kiegészítve komoly vagy játékos feladatokkal.

A program legalább 12 fős csoportok számára biztosított.

Felkészítő vagy a látottakat feldolgozó történelemórákhoz hasznos és érdekes segédanyagok letölthetők innen:
- Pedagógusok számára órai segédlet és kérdések a Memento Park, a bemutatott szobrok illetve az általuk megidézett korszak tematikája alapján;
- "Válts rendszert!" - humoros múzeumpedagógiai foglalkoztató füzet a Memento Parkról, a politikai rendszerváltásról és a történelemről kicsiknek és nagyobbaknak is.

Csapatépítés

Riogat-e még a kommunizmus kísértete? Szomorú-e a legvidámabb barakk? Három ember hány perc alatt cserél kereket egy Trabanton? Lenin vagy Sztálin mondja-e szebben azt, hogy „kommunizmus”?

A Memento Park izgalmas és rendkívül attraktív helyszín családok, baráti társaságok vagy céges kollektívák rendezvényei számára. Speciális, a hely szellemiségét megidéző, de helyenként keserédesen vidám programjaink felejthetetlen perceket szereznek minden résztvevőnek.

- kincskereső játék
- társasjáték
- kvíz
- Trabantos kihívás (szlalom, kerékcsere, festés)

A játékelemek tetszés szerint kombinálhatók, a program hossza a hozzáadott játékelemek számától függ.

Kiegészítő ajánlatok:

- idegenvezetés
- étkezés (catering)
- transzfer

Részletes, személyre szabott ajánlatért lépjen kapcsolatba velünk itt!